© Canon Information Technology

Werknemers Canon in China moeten glimlachen om op kantoor te komen
'Glimlachdetectie'

Werknemers Canon in China moeten glimlachen om op kantoor te komen

17-06-2021 18:40 Laatste update: 19:17

Een Chinese dochter van de Japanse camerafabrikant Canon gebruikt 'glimlachdetectoren' waardoor werknemers alleen met een glimlach een kantoor binnen kan komen.

Het systeem wordt ingezet op het kantoor van Canon Information Technology in Beijing. Wil een werknemer een kantoor of een vergaderruimte in, dan moet die eerst een glimlach tonen, schrijft Financial Times.

Canon Information Technology wil met het systeem een "positief gevoel op de werkplek" bewerkstelligen, zegt het bedrijf tegen FT. Met het systeem zou Canon het kantoor opgewekter willen maken in het tijdperk na de coronapandemie.

Werknemers zouden op het Chinese sociale medium Weibo klagen over de technologie, die als opdringerig wordt gezien.

Canon kondigde de technologie afgelopen jaar zelf aan als onderdeel van een nieuw programma om meer controle te krijgen over de werkplek. Dat nieuws bereikte niet de internationale pers.

Surveillancesoftware maakt een opmars op de Chinese werkvloer, waaronder bij technologiebedrijven. FT beschrijft ook het programma Third Eye, dat onder andere oplet of werknemers niet stiekem naar vacatures kijken tijdens het werk en of ze wel genoeg tijd op werkgerelateerde sites verkeren.

Deze 'goden' stunten met drones

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s