Datingapp Bumble geeft personeel week vrij: 'burn-out voorkomen'
Ontstressen

Datingapp Bumble geeft personeel week vrij: 'burn-out voorkomen'

22-06-2021 15:51 Laatste update: 15:51

Het bedrijf achter de grote datingapp Bumble heeft wereldwijd al zijn kantoren tijdelijk gesloten. De 700 medewerkers krijgen een week vrij. Zo wil het bedrijf de stress op de werkvloer aanpakken.

Bumble heeft een druk jaar achter de rug. Het ging naar de beurs en zag een flinke toename van het aantal gebruikers. Een bestuurder onthulde dat oprichter Whitney Wolfe Herd "aanvoelde dat onder haar personeel sprake was van een collectieve burn-out". Dat zou vooral zo zijn in de VS, waar werknemers vaak weinig vakantiedagen hebben, schrijft de BBC.

De 31-jarige Wolfe Herd werd eerder dit jaar de jongste vrouw in de Amerikaanse geschiedenis die met haar bedrijf de beurs opging. Ze had in februari haar achttien maanden oude zoon bij zich toen ze de bel luidde op de Nasdaq. Ze verklaarde in haar speech het internet een "vriendelijkere" plaats te willen maken. 

De coronapandemie had het afgelopen jaar ook grote gevolgen voor de datingindustrie. Door de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus, konden mensen vaak niet zomaar meer fysiek afspreken met vreemden. Dat gebeurde daardoor in toename mate digitaal. De datingapps Bumble en Badoo, ook eigendom van Bumble, waren er in het eerste kwartaal 30 procent meer betalende gebruikers vergeleken met een jaar eerder.

Thuiswerken in tech-industrie

Andere techbedrijven hebben recent plannen bekendgemaakt om medewerkers ook na de coronacrisis vaker thuis te laten werken. Volgens Twitter-ceo Jack Dorsey kunnen medewerkers zelfs 'voor altijd' vanuit huis werken.

Apple-medewerkers protesteerden onlangs nog tegen de plannen van het bedrijf om iedereen vanaf september weer minstens drie dagen per week op kantoor te laten werken. 

De beste smartphones van dit moment:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s