© Crystal Dynamics

Bug in Marvel's Avengers-update toont ip-adres spelers
Niet meer streamen

Bug in Marvel's Avengers-update toont ip-adres spelers

22-06-2021 17:43 Laatste update: 17:49

De nieuwste update van de game Marvel's Avengers bevat een bug waardoor je ip-adres ten alle tijden in beeld te zien is.

De patch voor de game, die samen te spelen is, kwam vandaag uit. Volgens Forbes zweeft sindsdien je username, de tijd en datum, en je ip-adres onder het personage dat je bestuurt.

Dat is een probleem voor streamers, die op deze manier per ongeluk persoonlijke informatie kunnen vrijgeven als ze live Marvel's Avengers spelen. Je ip-adres geeft namelijk een indicatie van waar je ongeveer woont, naast andere informatie over je connectie zoals je internetprovider. Gebruik je een VPN, dan zal het ip-adres van de server waarmee je verbonden bent te zien zijn.

Zo kunnen hackers meer informatie over je achterhalen of op andere manieren misbruik maken van de informatie die in het IP-adres verpakt zit. Overigens bevat een ip-adres niet je specifieke locatie, maar slechts een idee van stad of regio waar je je bevindt.
 

Maker weet van de bug

Crystal Dynamics, het bedrijf achter de game, heeft inmiddels via het twitter-account van Marvel's Avengers aangegeven dat ze op de hoogte zijn van de bug. De gamemaker vraagt spelers om voorlopig niks te streamen.

Marvel's Avengers is sinds 14 augustus afgelopen jaar te spelen. Het spel is niet bijzonder populair, maar kent wel een trouwe fanbase, waaronder streamers.
 

Wat is het nut van een luchtreiniger in de zomer?