Met deze eVan kom je vanzelf in de juiste groove
Van onze partner Mercedes

Met deze eVan kom je vanzelf in de juiste groove

28-06-2021 21:03 Laatste update: 29-06-2021 08:56

Na de personenauto is nu de bestelbus aan de beurt voor grootschalige elektrificering. Bright gaat bij de uitvinder van een high-tech platenspeler op zoek naar de overeenkomst tussen elektrisch rijden en elektrisch plaatjes draaien.

In deze reeks neemt Rutger de proef op de som. Telkens gaat hij op bezoek bij een prominent lid van wat hij de Bright Bunch noemt: innovatieve Nederlandse ondernemers die grenzen verleggen op het gebied van technologie, innovatie en duurzaamheid.

Dit keer pakt hij de eVito van Mercedes met een actieradius van 360 kilometer (WLTP) voor een bezoek aan het bedrijf Miniot van Peter Kolkman. Hij is verantwoordelijk voor de meest minimalistische platenspeler die ooit het daglicht heeft gezien, de Wheel. Het fascinerende apparaat heeft geen zichtbaar bewegende arm met naald (voor de jongere lezers: google platenspeler) en bestaat uit een ogenschijnlijk doodeenvoudig mechanisme. 

De Wheel is een van die vernieuwende producten die is ontwikkeld met geld van crowdsourceplatform Kickstarter waar bijna een half miljoen werd opgehaald. Door de combinatie van een digitale laser en elementen van een klassieke platenspeler kan de Wheel makkelijk en snel een nummer voor- en achteruit skippen.

Samen met uitvinder Kolkman pakt Rutger de eVito van Mercedes om een rondje te rijden. Voor Kolkman is het zijn maiden voyage. Hij zat wel eens eerder in een elektrische auto maar die stond toen stil. Zijn eerste reactie is positief. "Eigenlijk is het heel logisch", constateert hij "om een elektrisch aangedreven platenspeler in een elektrische aangedreven bestelbus te bezorgen bij zijn audiofiele klantenkring." En dat gaan ze dan ook doen. Een match made in heaven

Bekijk de video.