Met deze eVan kun je alles maken (en vervoeren)
Van onze partner Mercedes

Met deze eVan kun je alles maken (en vervoeren)

01-07-2021 06:43 Laatste update: 14-09-2021 08:09

Wekelijks gaat Rutger van Bright op bezoek bij creatieve ondernemers met een goed idee. Dit keer helpt hij de 14-jarige Floris die met zijn bedrijf Stapel-Gek grote LEGO-sets verhuurt en bezorgt.

De afgelopen weken ging Rutger al langs bij drie andere leden van de Bright Bunch. Zo pakte hij een eVan van Mercedes-Benz bij een bezoek aan een duurzaam vakantiepark op Terschelling. Ook ontmoette hij een stel drone-racers en de uitvinder van een unieke platenspeler

Dit keer is Rutger met een Mercedes-Benz eSprinter onderweg naar Floris Hoogendijk. De veertienjarige Floris is een schoolvoorbeeld van het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’. Als onderdeel van een project op zijn middelbare school startte hij het bedrijfje Stapel-Gek.nl dat Legosets verhuurt. 

Floris’ analyse dat er een markt is voor complete Legosets die je tijdelijk huurt, bouwt en dan weer inlevert, komt voort uit eigen ervaring. Hij vroeg zich of het wel zo zinvol is om je peperdure legobouwwerk te laten verstoffen boven op een kast. Dan kun je ‘m beter uitlenen. Typisch gevalletje win-win: de aspirant bouwer krijgt uren Lego-plezier en de verhuurder ontvangt een gepaste vergoeding.

Inmiddels heeft Floris tweehonderd dozen in de aanbieding. Om alle klanten te bedienen, scheurt hij het hele land door waar hij de gehuurde Legodoos hoogstpersoonlijk komt afleveren. Normaliter met de auto van zijn moeder, nu krijgt hij hulp van Rutger en zijn elektrische eSpinter. Volgens Floris, die uiteraard nog geen rijbewijs heeft, is vooral ruimte van belang voor bezorging. Misschien is zo’n eSpinter in de toekomst dan wel iets voor hem. Ruimte om te groeien is er zeker. In de laadbak past met gemak duizend kilo Lego. Of, zo rekent Rutger hem voor: ongeveer 122 LEGO Millennium Falcon-dozen. 

Kijk hier de video.