Slack maakt audiochat informeler met Discord-achtige 'Huddles'
Live audio

Slack maakt audiochat informeler met Discord-achtige 'Huddles'

30-06-2021 19:12 Laatste update: 01-07-2021 08:10

Slack introduceert vandaag een laagdrempelige live audiofunctie die lijkt op de audiochats van discussieplatform Discord.

Een 'Huddle' is een audiokanaal verbonden aan een gewone tekstchat waar gebruikers gemakkelijk in en uit kunnen springen. Zo'n audiochat is volgens Slack informeler dan een gewone video- of audiovergadering op het platform.

Het bedrijf vergelijkt de Huddle wel met "even langs het bureau van een collega lopen". Ze kunnen ook behulpzaam zijn als je snel een complex onderwerp wil bespreken zonder op zoek te gaan naar een gaatje in iemands agenda. 

Slack legt de nadruk op de 'spontaniteit' van een Huddle. In wezen werkt Discord, een soortgelijk platform dat meer gericht is op gamers en hobbygroepen, al jaren op deze manier. Discord faciliteert hiermee bijvoorbeeld gesprekken tijdens het gamen.

Korte filmpjes delen

Naast de Huddles werkt Slack ook aan een mogelijkheid om korte filmpjes op te nemen die je in Slack kan delen. Je kan van te voren aangeven wanneer je wilt dat een video geplaatst wordt.

Volgens het bedrijf kunnen mensen hiermee onder andere hun opmerkingen voor vergaderingen van te voren opnemen en tijdens de vergadering delen, zodat ze niet per se deel hoeven te nemen.

Voor beide functies biedt Slack automatische ondertiteling aan. De opnamefunctie wordt binnenkort uitgerold, aldus Slack.

Deze nieuwe Dyson-stofzuiger heeft lasers: