Swapfiets komt met goedkopere e-bike
Elektrische fietsen

Swapfiets komt met goedkopere e-bike

10-08-2021 11:12 Laatste update: 11:33

Fietsaanbieder Swapfiets, bekend van de fietsen met de blauwe banden, gaat een goedkoper abonnement op een nieuwe elektrische stadsfiets aanbieden.

De nieuwe e-bike Power 1 is binnenkort verkrijgbaar bij Swapfiets. De elektrische fiets heeft één versnelling, weegt ruim 26 kg en biedt trapondersteuning tot 25 km/u. De e-bike heeft op een volle accu een bereik van 40 tot 80 kilometer.

Een abonnement op de Power 1 kost in eerste instantie 49,90 euro per maand, wat later 59,90 euro per maand wordt. De e-bike komt beschikbaar in de matte kleuren zwart, donkergroen, graniet blauw en bordeaux, en in glimmend grijs. 

De Power 1 zal in veertien Nederlandse steden verkrijgbaar zijn, en in een aantal steden in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Denemarken en Italië.

Tweede e-bike

Swapfiets biedt al langer een e-bike aan, de Power 7, die is geavanceerder, met onder andere zeven versnellingen en een krachtigere elektrische motor. De Power 7 heeft ook een grotere actieradius: 50 tot 100 km. De abonnementsprijs is ook hoger: 75 euro per maand. 

De lichtere Power 1 is volgens Swapfiets bedoeld voor korte afstanden in de stad, terwijl de Power 7 geschikt is voor 'langere afstanden en heuvelachtige omgevingen'. Bij de Power 1 zit de accu op het frame bevestigd, terwijl die bij de Power 7 in de buis zit verwerkt. 

Eigen risico en banden

De bedragen die klanten betalen bij diefstal of verlies van de e-bike of de batterij zijn bij de Power 1 lager dan bij de Power 7. Wie alles van de Power 1 kwijt is, moet 1500 euro betalen, bij de Power 7 is dat 2000 euro. Het eigen risico bij verlies van de e-bike (met de twee sloten gebruikt) is bij de Power 1 is 160 euro, bij de Power 7 is dat 220 euro.

Zestig procent van de nieuwe e-bikes wordt volgens Swapfiets uitgerust met nieuwe banden van Vittoria2Go. Swapfiets huurt deze banden, maar Vittoria blijft eigenaar en is verantwoordelijk voor het onderhoud en de recycling. "Zo gaan de banden langer mee en is er sprake van minder verspilling", zegt Swapfiets.

Concurrentie

Een van de belangrijkste concurrenten van Swapfiets, E-bike To Go, introduceerde onlangs ook een nieuwe e-bike met een maandabonnement onder de nieuwe merknaam Noord

Getest: Swapfiets-concurrent Noord

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s