Overvallen door rotopmerkingen op Instagram? Nu kan je ze filteren
Limits

Overvallen door rotopmerkingen op Instagram? Nu kan je ze filteren

11-08-2021 17:46 Laatste update: 17:51

Instagram rolt vandaag een aantal maatregelen uit die het gemakkelijker maken om vervelende comments te vermijden, zoals een speciaal filter voor berichten van vreemden.

De grootste nieuwe functie heet Limits, en is bedoeld voor momenten waarop iemand opeens heel veel Instagram-berichten ontvangt. Limits verstopt automatisch comments en direct messages van gebruikers die je niet volgen of die je pas sinds kort volgen.

Volgens Instagram komen veel pesterige berichten aan publieke figuren van Instagram-gebruikers die hun niet daadwerkelijk volgen. Zij krijgen simpelweg nieuws mee, zoals het verlies van het Engelse voetbalteam in de finale van het Europese kampioenschap voetbal, en besluiten vervolgens om het onderwerp van dit nieuws op Instagram lastig te vallen.

Limits is vanaf vandaag door alle Instagram-gebruikers in te zetten. De optie bevindt zich onder Privacy in het instellingenmenu. Instagram wil op termijn het aanzetten van Limits automatisch gaan aanraden als je opeens veel berichten van vreemden ontvangt.

Instagram gaat harder waarschuwen

Daarnaast gaat Instagram gebruikers eerder harder waarschuwen als ze een pesterig bericht proberen te versturen.

Eerst kregen deze gebruikers bij de eerste poging nog een lichtere waarschuwing, en daarna pas een strengere tik op de vingers. Nu zal Instagram er meteen op wijzen dat dit soort berichten verwijderd kunnen worden als ze geplaatst worden.

Hidden Words - verborgen woorden - is een functie die later deze maand wereldwijd wordt uitgerold. Je kan hiermee een zwarte lijst opstellen van woorden die je niet wil zien.

Krijg je een bericht met zo'n woord erin, dan wordt deze automatisch verstopt. Je kan er vervolgens zelf voor kiezen om het bericht toch te bekijken.

'Blijven onze systemen verbeteren'

Volgens Instagram is dit niet de laatste stap die het bedrijf wil zetten om pestgedrag op het platform te bestrijden. Instagram wil "onze systemen om intimiderende berichten te vinden en te verwijderen verbeteren", besluit het techbedrijf.

 

Snurk je echt minder door deze gadgets?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s