© Rockstar Games

'GTA Remastered Trilogy verschijnt later dit jaar, ook op Nintendo Switch'
'GTA III, Vice City en San Andreas'

'GTA Remastered Trilogy verschijnt later dit jaar, ook op Nintendo Switch'

13-08-2021 14:34 Laatste update: 14:34

Rockstar Games zou later dit jaar geremasterde versies van GTA III, Vice City en San Andreas uitbrengen voor een aantal systemen, inclusief de Nintendo Switch.

Dat zeggen ingewijden tegen Kotaku. Alledrie de klassieke GTA-games uit 2001, 2002 en 2004 zouden grafisch gemoderniseerd worden met de Unreal Engine. Het zou gaan om een 'mix van oude en nieuwe graphics'. Vermoedelijk verschijnt de game voor alle grote platforms. Verschijning op de Nintendo Switch is opvallend: voorgaande grote GTA-titels verschenen niet op spelcomputers van Nintendo.

Een bron die al een glimp van de games heeft opgevangen spreekt van 'een klassieke GTA-game met veel mods'. Fans maken al jaren zogenoemde mods, zelfgebouwde aanpassingen aan games om ze bijvoorbeeld grafisch mooier te maken of totaal nieuwe zaken aan bestaande games toe te voegen. Dat gebeurt vooral bij de pc-versies van games, omdat spelcomputers veel meer afgesloten zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Uitgever hint al naar komst

Er gaan al maanden geruchten over de komst van geremasterde versies van oudere GTA-games. Die geruchten werden aangewakkerd toen Rockstar-moederbedrijf Take Two de afgelopen tijd bestaande GTA-mods van gebruikers offline liet halen. Een paar dagen geleden zei Take Two tegen investeerders al dat het werkt aan drie 'versies van eerder verschenen titels'.

Eerder dit jaar werd al bekend dat GTA V en GTA Online dit najaar verschijnen voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S, vermoedelijk ook met betere graphics dan op voorgaande spelcomputers.

GTA 6

Een nieuwe game in de populaire GTA-reeks laat volgens geruchten nog iets later op zich wachten. GTA 6 zou verschijnen in 2024 of 2025, en zich opnieuw afspelen in Vice City.