Nieuwe Hotel Transylvania-film in januari bij Amazon te streamen
Streaming

Nieuwe Hotel Transylvania-film in januari bij Amazon te streamen

07-10-2021 03:55 Laatste update: 11:28

Amazon heeft de rechten gekocht van de animatiefilm Hotel Transylvania: Transformania. De film slaat de bioscoop over en is vanaf half januari te streamen.

Amazon Studios heeft de streamingrechten voor Hotel Transylvania: Transformania gekocht van Sony Pictures Animation. Het vierde deel van de populaire reeks familiefilms gaat op 14 januari 2022 in première op Amazon Prime Video.  

Volgens eerdere geruchten was Amazon bereid zo'n 100 miljoen dollar voor de deal neer te tellen.

Niet in bioscoop

'Hotel Transylvania' is een succesvolle serie familiefilms voor Sony. De eerste drie films brachten in totaal 1,3 miljard dollar op in de bioscopen. In de VS en andere landen staan de bioscoopreleases van familiefilms onder druk, omdat er nog geen vaccin is voor kinderen onder de 12 jaar en omdat grote steden, waaronder New York, voor binnenlocaties een volledige vaccinatie verplichten.

Sony zocht daarom naar een alternatieve release voor de vierde Hotel Transylvania-film, die eerst op 1 oktober in de bioscoop in première zou gaan.  

Sony-films slaan vaker bioscoop over

Sony heeft als enige grote filmstudio geen eigen streamingdienst, daarom sluit het bedrijf de laatste tijd vaker exclusieve deals met streamingpartijen. Zo verkocht Sony de film Greyhound met Tom Hanks aan Apple en werden An American Pickle en Happiest Season aan respectievelijk HBO en Hulu verkocht. Op Amazon Prime Video verschijnt van Sony begin september 'Cinderella'. Sony's animatiestudio werkte ook al samen met Netflix voor 'Fatherhood' en 'The Mitchells vs. the Machines'.Sony en Amazon hebben nog niet gereageerd. 

Dracula en Frankenstein

In 'Hotel Transylvania: Transformania' vertolken Brian Hull en Brad Abrell de rollen van Dracula en Frankenstein, ter vervanging van de originele sterren Adam Sandler en Kevin James. De rest van de cast keert terug, onder wie Selena Gomez, Andy Samberg, David Spade en Steve Buscemi.

Franchise-bedenker Genndy Tartakovsky keert terug als een van de scenaristen en uitvoerend producenten. Selena Gomez zal ook dienen als uitvoerend producent. "Het succes van de Hotel Transylvania franchise door de jaren heen spreekt voor zich. Publiek over de hele wereld is verliefd geworden op de films gecreëerd door de briljante Genndy Tartakovsky, en het nieuwste deel is de perfecte afsluiting van een ongelooflijke reis", aldus Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios. 

Review: Apple TV 4K (2021)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s