© Google

Google en hardware: haat-liefdeverhouding

Deurbellen, telefoons, thermostaten: Google maakt het allemaal.

Bright Podcast ?

Google en hardware: haat-liefdeverhouding

18-08-2021 20:40 Laatste update: 19-08-2021 07:32

Google kondigde begin deze maand de Pixel 6-smartphone aan, voor later dit jaar, en afgelopen dinsdag de Pixel 5a, voor eind deze maand. Vreemd, verwarrend en exemplarisch voor het zwalkende hardwarebeleid van Google. Hoe zit dat?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Google onthulde begin deze maand de Pixel 6, althans deels, en die verschijnt dit najaar op een onbekend moment; Google vertelt daar later dit jaar meer over, ook op een onbekend moment. Vervolgens werd deze week de Pixel 5a onthuld, die op 26 augustus verschijnt, maar alleen in de VS en Japan, en dus niet in Europa.

Dat klinkt verwarrend, en dat is het ook. En dat staat niet op zichzelf: Google heeft een lange geschiedenis van apparaten die door een web van mitsen en maren nooit uitgroeiden tot grote verkoophits. Hoe zou dat komen? Dat bespreken we in deze podcast, van de Chromecast tot de Chromebooks.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Film: First Cow, over een kok en een Chinese immigrant in het Amerika van 1820, die melk gaan stelen bij de eerste koe in de omgeving en alles wat daarop volgt. Prachtig gefilmd en geacteerd, met een eigen vibe en een dubbele laag. Je ziet de frontier eens van een onderbelichte kant, in plaats van kolonisten en cowboys, maar de sociale mechanismen van destijds zitten nog steeds in de Amerikaanse samenleving. Nu te zien in de bioscoop en op streamingdienst Mubi, later dit jaar ook on-demand.

Serie: What If…?, een Marvel-animatieserie op Disney+ die letterlijk de vraag 'wat als?' stelt en beantwoord. Wat als niet Steve Rogers maar Peggy Carter het super soldier serum had gekregen? Wat als niet Peter Quill als kind werd ontvoerd en uitgroeide tot Star-Lord, maar T'Challa, de latere Black Panther? Erg vermakelijk, en wie weet een kijkje in het multiverse waar het Marvel Cinematic Universe steeds meer mee flirt.

Game: Wurdweb, een nieuwe game van de Nederlandse ontwikkelaars Aran Koning en Adriaan de Jongh, die we kennen van onder meer Hidden Folks. Wurdweb is een frisse variant op de kruiswoordpuzzel en de woordzoeker. Je krijgt een lijst met woorden, die moet je horizontaal of verticaal op een bord leggen en laten kruisen met de woorden die er al liggen. Zo oogt de game bekend en speelt het laagdrempelig, maar zit je voor je het weet toch makkelijk een uur te puzzelen. En dankzij een algoritme is ook geen puzzel hetzelfde. Wurdweb is exclusief te spelen op Apple Arcade, waar de game in één klap naar de eerste plek schoot in veel landen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Kijk ook

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s