© Bethesda

Gameklassieker Quake krijgt likje verf voor verjaardag
25 jaar knallen

Gameklassieker Quake krijgt likje verf voor verjaardag

19-08-2021 18:58 Laatste update: 19:07

Gameklassieker Quake (1996) heeft vandaag een flinke grafische update gekregen om zijn vijfentwintigste verjaardag te vieren.

De aankondiging kwam tijdens QuakeCon, de jaarlijkse fanconventie voor het klassieke schietspel. Quake werd midden jaren 90 uitgebracht als opvolger van de legendarische schietgame Doom, en werd vooral beroemd om zijn sterke multiplayerfuncties. 

MachineGames, dat de rechten voor Doom en Wolfenstein inmiddels in handen heeft, en originele maker id Software, hebben de game een update gegeven voor alle beeldschermresoluties tot 4K. Ook de verlichting, de 3D-modellen en andere grafische systemen zijn flink onder handen genomen. 

Er zitten zowel lokale als online multiplayeropties in het spel. Die laatste is platform-agnostisch: speel je op PlayStation, dan kun je ook tegen spelers op Xbox, pc of Nintendo Switch spelen. 

Uitbreidingspakketten

Naast de originele game zitten de twee oorspronkelijke uitbreidingspakketten, de latere toevoeging 'Dimension of the Past' en een nieuwe uitbreiding inbegrepen bij de game, 'Dimension of the Machine'.  Deze nieuwe versie van Quake is nu voor 10 euro te koop voor pc, moderne Xboxen en PlayStations, en de Nintendo Switch. Had je Quake al in je Steam-bibliotheek zitten, dan krijg je de verbeterde versie gratis. 

Enkele jaren geleden kreeg opvolger Quake II ook al een upgrade. Deze heruitgave was vooral bedoeld om de nieuwe ray-tracing techniek van de grafische kaarten van NVIDIA te tonen. Quake II RTX is nog steeds gratis te downloaden.

De beste gear voor PC-gamers

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s