'Nieuwe Apple Watch mogelijk later door productieproblemen'
Apple Watch

'Nieuwe Apple Watch mogelijk later door productieproblemen'

01-09-2021 07:51 Laatste update: 17:20

Apple zou last hebben van productieproblemen met zijn nieuwe Apple Watch. De introductie van de Apple Watch Series 7 zou hierdoor mogelijk worden vertraagd.

De productieproblemen zouden komen doordat fabrikanten zich moeten aanpassen aan het nieuwe ontwerp van de Apple Watch. Dat kan leiden tot een latere introductie, of tot beperkte voorraden of langere levertijden, zeggen ingewijden tegen Bloomberg.

De Apple Watch Series 7 zou behalve een nieuw ontwerp ook een groter scherm en een snellere chip hebben. Doordat het nieuwe horloge complexer is zou de productie vertraging hebben opgelopen, meldde ook de Japanse krant Nikkei op basis van eigen bronnen bij leveranciers.

Fabrikanten zouden pas vorige week zijn gestart met de productie op een kleine schaal, maar dat proces verliep nog niet naar wens.

Apple kondigt de Apple Watch Series 7 naar verwachting over enkele weken aan, schrijft Bloomberg. Het nieuwe horloge zou onder meer plattere randen krijgen, vergelijkbaar met het design van de recente iPhones en iPads, en het scherm zou beter leesbaar worden bij veel licht. Ook zou de nieuwe Apple Watch een grotere accu krijgen.

Apple presenteert binnenkort ook nieuwe iPhones, iPads en AirPods. Of tijdens dat event ook de nieuwe Apple Watch al wordt onthuld, is nog niet zeker.

Luister ook de Bright Podcast over Apple:

Vooruitblik: iPhone 13, nieuwe AirPods en meer