© Twitter

Twitter test automatisch blokkeren vervelende reacties
Safety Mode

Twitter test automatisch blokkeren vervelende reacties

01-09-2021 17:36 Laatste update: 18:10

Twitter test een nieuwe veiligheidsmodus, die accounts automatisch zal blokkeren als deze "schadelijk of ongevraagd" lijken te reageren. Het sociale mediabedrijf start vandaag met een kleine test onder iOS-, Android- en Twitter desktop-gebruikers die Twitter in het Engels lezen.

Behoor je tot de testgroep en zet je Safety Mode aan via het Instellingenscherm, dan zal een algoritme van Twitter in de gaten houden wie er op je reageert. Dit algoritme bepaalt vervolgens hoe groot de kans is dat een interactie negatief gaat aflopen, schrijft Twitter.

Krijg je reacties die gemeen of ongevraagd lijken te zijn, maar zijn ze afkomstig van iemand die je volgt of waar je vaker mee praat, dan zal het algoritme niks doen. Twitter gaat er dan vanuit dat jullie een bestaande band hebben.

Is iemand een onbekende, en stuurt deze persoon scheldwoorden naar je, dan wordt die automatisch voor zeven dagen geblokkeerd. Ook "herhaalde en ongevraagde opmerkingen" kunnen tot een blok leiden.

Je kan zien wat het algoritme voor je doet

Gebruikers hebben toegang tot de lijst van acties die het algoritme heeft uitgevoerd. Daar kun je een blok ook weer ongedaan maken. Je kan zelf instellen hoe lang Safety Mode aan moet staan, en aan het einde van die periode krijg je een lijst van alle handelingen die het algoritme voor je heeft verricht.

De veiligheidsmodus is een van verschillende initiatieven waar Twitter aan begonnen is om iets te doen aan de giftigheid op het platform. Veel mensen, zeker vrouwen en minderheden, worden nog altijd dagelijks lastig gevallen op Twitter. Safety Mode moet deze mensen gereedschap geven om hun accounts mee te beschermen.

Het is nog niet bekend wanneer Safety Mode naar iedereen wordt uitgerold.

Skoda Enyaq: meer waar voor je geld dan de ID.4?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s