Rijbewijs op iPhone tonen kan binnenkort in de VS
iPhone

Rijbewijs op iPhone tonen kan binnenkort in de VS

02-09-2021 16:42 Laatste update: 16:46

Gebruikers van een iPhone in acht Amerikaanse staten kunnen binnenkort de Wallet-app op hun telefoon gebruiken om hun ID-kaart of rijbewijs aan autoriteiten te laten zien.

De Amerikaanse douanedienst TSA zal het mogelijk maken voor passagiers op meerdere luchthavens om zich met hun iPhone te identificeren.

Eerst zullen gebruikers in de staten Arizona en Georgia de mogelijkheid krijgen, meldt Apple. Daarna volgen Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma en Utah.

Apple ziet de applicatie als "belangrijke stap in ons streven om fysieke portemonnees te vervangen door veilige en makkelijke mobiele varianten".

De identiteitsbewijzen moeten net zo ingevoerd kunnen worden als de manier waarop gebruikers momenteel al betaalpassen in de app kunnen toevoegen. De staat die het bewijs heeft uitgegeven moet dan de echtheid bevestigen.

Apple zegt met meer staten in overleg te zijn om de digitale identificatiebewijzen verder uit te rollen. Het is nog niet bekend wanneer deze functie naar Europa komt.

Verwacht van Apple: iPhone 13, nieuwe AirPods en meer