China pakt gamebedrijven aan: minder seks en geweld in games
Games

China pakt gamebedrijven aan: minder seks en geweld in games

09-09-2021 07:28 Laatste update: 07:28

De Chinese autoriteiten willen strengere regels voor gamebedrijven invoeren. Zo moeten ze 'obscene en gewelddadige' inhoud verwijderen en 'verering van geld' vermijden.

Grote Chinese gamebedrijven zoals Tencent moeten zich aan de nieuwe regels gaan houden, meldt Bloomberg. Volgens de Communistische Partij moeten de gamemakers minder de nadruk leggen op het maken van winst.

Voor welke games de regels gevolgen hebben, is nog niet duidelijk. Tencent is onder meer eigenaar van game-ontwikkelaar Riot Games, de maker van League of Legends.

De Chinese autoriteiten hebben de afgelopen weken de aanval op de gamesector geopend. Zo werd bekend dat Chinese kinderen niet meer dan drie uur per week online mogen gamen.

Alibaba en Tencent aangepakt

Een staatskrant schreef in augustus dat veel tieners verslaafd zijn en noemde mobiele games "spiritueel opium". Daarbij ging het volgens de staatskrant om het spel Honor of Kings van Tencent, dat populair is onder studenten.

Grote Chinese technologiebedrijven staan al tijden onder druk omdat ze strengere regels krijgen opgelegd door Chinese toezichthouders. Zo kwam Peking al met maatregelen tegen Alibaba en Tencent om hun machtige marktposities aan te pakken.

Kijk ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s