Eerste trailer nieuwe The Matrix-film verschenen
Science-fiction

Eerste trailer nieuwe The Matrix-film verschenen

09-09-2021 14:15 Laatste update: 14:24

De eerste trailer van de nieuwe The Matrix-film The Matrix Resurrections is online verschenen. De vierde film in de populaire scifi-reeks draait vanaf eind december in de bioscoop.

In de trailer is te zien hoe Keanu Reeves terugkeert als Neo, die eerst niet lijkt te weten wie hij echt is. De trailer toont ook zijn hereniging met Trinity (Carrie-Anne Moss). In de film keren onder meer ook Niobe (Jada Pinkett Smith) en The Merovingian (Lambert Wilson) terug.

De eerste Matrix-film verscheen in 1999 en was een groot succes. In 2003 verschenen The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. De drie films brachten wereldwijd meer dan drie miljard dollar op.

De nieuwe film zou eerst in mei in première gaan, maar dat werd door de coronapandemie uitgesteld.

Bioscoop en HBO Max

The Matrix Resurrections draait vanaf 22 december in de bioscoop. Volgens Warner Bros is de film vanaf 31 dagen na de bioscooprelease te streamen op de videodienst HBO Max.

Het is nog niet bekend wanneer HBO Max in Nederland beschikbaar komt. Daarover heeft Warner Bros nog niets bekendgemaakt. VodafoneZiggo heeft tot eind dit jaar een exclusief contract voor het aanbieden van HBO-content in Nederland.

Luister ook de Bright Podcast over de films en series van dit najaar:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s