Nieuwe Spotify-functie stelt liedjes bij elke playlist voor
Tips voor je playlist

Nieuwe Spotify-functie stelt liedjes bij elke playlist voor

09-09-2021 15:36 Laatste update: 15:48

Spotify rolt vandaag in Nederland een nieuwe playlistfunctie voor abonnees uit. 'Spotify Enhance' geeft gebruikers bij hun eigen afspeellijsten suggesties voor liedjes om toe te voegen.

Met de nieuwe Enhance-knop in playlists krijgen Spotify-gebruikers liedjes voorgesteld die bij hun afspeellijst passen. Ze kunnen die tracks vervolgens handmatig toevoegen aan hun playlists. "Ideaal voor gebruikers die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het samenstellen van de perfecte playlist", stelt de muziekdienst. 

De Spotify-app doet de suggesties voor de liedjes op basis van de toon en de stemming van de playlist.  

De functie is vanaf vandaag beschikbaar voor Spotify Premium-gebruikers in Nederland. Gratis Spotify-gebruikers kunnen Enhance niet gebruiken.

Nieuwe knop

De functie is te vinden via de nieuwe Enhance-knop bovenaan elke playlist. Na het klikken op die knop verschijnen in de playlist om de twee nummers aanbevolen liedjes.

Als het nummer bevalt, kun je op het plusje klikken om het liedje aan de playlist toe te voegen.

Test met goedkoper abonnement

Onlangs werd bekend dat Spotify naast het Premium-abonnement van 10 euro per maand ook werkt aan een goedkoper abonnement van 1 euro per maand. Gebruikers met dat abonnement krijgen meer functies dan de gratis versie, maar horen ook nog steeds reclames.

Volg Bright ook op Spotify voor onze wekelijkse podcast.

Verwacht: iPhone 13 en nieuwe AirPods

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s