© PlayStation Studios

Nieuwe PS5-games getoond: Wolverine, God of War, Star Wars, Spider-Man en meer

Kratos en Atreus nemen het op tegen Odin, Thor en meer.

PlayStation Showcase

Nieuwe PS5-games getoond: Wolverine, God of War, Star Wars, Spider-Man en meer

10-09-2021 09:42 Laatste update: 18:32

Sony heeft een reeks grote nieuwe games voor de PlayStation 5 getoond. Het bedrijf verraste met een game rond Marvel-personage Wolverine en toonde de eerste beelden van de nieuwe God of War-game.

Tijdens de presentatie toonde Sony zowel games van de eigen PlayStation Studios als derde ontwikkelaars. Een grote verrassing was de aankondiging van een game rond bekend Marvel-personage Wolverine. De game wordt ontwikkeld door Insomniac, de studio achter de recente Spider-Man en Miles Morales-games. Een verschijndatum is nog niet bekend.

Spider-Man 2

Insomniac toonde daarnaast nog een game: Spider-Man 2. De twee Spider-Men Peter Parker en Miles Morales werken in deze game samen en komen de antiheld Venom tegen. Spider-Man 2 verschijnt in 2023 voor de PlayStation 5.

God of War: Ragnarok

Het vervolg op God of War was voor het eerst te zien. God of War: Ragnarok speelt zich een paar jaar af na de game uit 2018, en draait opnieuw om de Griekse halfgod Kratos die samen met zijn zoon Atreus zijn strijd tegen de Noorse goden voortzet. Thor en Odin zullen hun opwachting maken in de game, net als de god Tyr, de laatste overgebleven reuzen en meer variaties op bekende Noorse mythen en sagen. God of War: Ragnarok wordt de laatste game in de Noorse saga van de reeks en verschijnt in 2022 voor de PlayStation 5.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remaster

Eén van de meest bekroonde Star Wars-games krijgt een volledige remaster. De RPG Knights of the Old Republic Remaster verscheen bijna 20 jaar geleden en laat spelers als nooit tevoren in de huid van een Jedi kruipen. De game verschijnt voor de pc en de PlayStation 5, een verschijndatum is nog niet bekendgemaakt.

Uncharted Remastered

De PS4-games Uncharted 4: A Thief's End en de losstaande uitbreiding Uncharted: The Lost Legacy komen samen naar de pc en PlayStation 5. De games worden grafisch verbeterd en geschikt gemaakt voor de functies van de PS5. Uncharted 4: A Thief's End was de laatste grote game met Nathan Drake in de hoofdrol, The Lost Legacy vertelt het verhaal van Nadine Ross en Chloe Frazer, bekend uit eerdere Uncharted-games. De geremasterde bundel verschijnt begin volgend jaar voor pc en PS5.

GTA V voor PS5

De succesvolle game Grand Theft Auto V verschijnt in maart 2022 op de PS5. Eigenlijk had ontwikkelaar Rockstar Games de spellen GTA V en GTA Online al in november naar de PS5 en Xbox Series X willen brengen, maar er is wat vertraging. GTA V verscheen oorspronkelijk in 2013 voor de PlayStation 3, en wordt nu grafisch verbeterd voor de nieuwe spelcomputers.

Forspoken

Square-Enix toonde meer van zijn actie-rpg Forspoken, een game die draait om een personage met magische krachten die op grote snelheid door enorme landschappen reist. De game komt begin 2022 uit voor pc en PlayStation 5.

Gran Turismo 7

De zevende titel in de reeks PlayStation-racegames Gran Turismo verschijnt na vertraging op 4 maart 2022. In nog realistischer ogende auto's kunnen spelers een grote open wereld verkennen, met een enorme hoeveelheid auto's die zij kunnen vrijspelen en op allerlei manieren kunnen aanpassen. De game verschijnt voor zowel PS4 als PS5.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s