© Google

Google rolt donkere modus uit voor zoekmachine op desktop
Zoeken in het donker

Google rolt donkere modus uit voor zoekmachine op desktop

10-09-2021 14:47 Laatste update: 14:47

De zoekmachine van Google doet voortaan mee met de donkere modus van desktop-computers en laptops, als gebruikers dat willen.

De afgelopen jaren hebben steeds meer apparaten een donkere modus gekregen. Als het donker wordt of als gebruikers dat willen, worden de kleuren van het besturingssysteem en veel apps aangepast van licht naar donker.

Ook webbrowsers doen mee met de donkere modus, inclusief sites die de modus ondersteunen. Google heeft die ondersteuning nu na maanden testen voor iedereen ingebouwd op Google.com, meldt het bedrijf. Gebruikers die dat willen, kunnen de zoekmachine van Google voortaan in donkergrijs in plaats van wit gebruiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Drie mogelijkheden

De functie wordt de komende weken naar iedereen uitgerold. Wie al beschikking heeft tot de optie, kan deze vinden in de weergave-instellingen van Google. Er zijn drie opties: licht thema, donker thema of de instelling van het apparaat. Bij die laatste functie schakelt de zoekmachine van Google automatisch mee van licht naar donker en weer terug, als het apparaat dat ook doet.

De donkere modus is inmiddels beschikbaar op Android, iOS, Windows en macOS.

Galaxy Watch 4: verslaat Samsung de Apple Watch?