Zoom laat je binnenkort videobellen met mensen die andere taal spreken
Videobellen

Zoom laat je binnenkort videobellen met mensen die andere taal spreken

14-09-2021 09:03 Laatste update: 09:02

Videobeldienst Zoom voegt volgend jaar niet alleen een functie voor automatische ondertiteling in 30 talen toe, maar komt ook met real-time vertalingen in twaalf talen.

Dat maakte Zoom bekend tijdens een eigen conferentie. De functies voor live ondertiteling en vertalingen worden voor het eind van volgend jaar verwacht. Zoom zegt nog niet welke talen er worden ondersteund. Wel is bekend dat de eerste versie van de automatische ondertiteling zal werken in het Engels.

Voor de vertaalfunctie gebruikt Zoom de technologie van de overgenomen Duitse startup Kites, dat kunstmatige intelligentie gebruikt om vertalingen te verbeteren. Kites heeft als doel om mensen die elkaars taal niet spreken toch met elkaar te laten praten.

Whiteboards ook buiten sessies om

Zoom groeide tijdens de coronapandemie uit tot een van de meest gebruikte diensten voor videovergaderingen. Het bedrijf heeft ook een reeks nieuwe mogelijkheden voor virtuele meetings aangekondigd. Zo kunnen gebruikers binnenkort de whiteboardfunctie, voor het samen maken van aantekeningen, ook buiten Zoom-sessies om gebruiken op verschillende apparaten. 

Facebook Workrooms in VR

Ook gaat Zoom samenwerken met Facebook-dochter Oculus aan een integratie van videogesprekken binnen Facebooks nieuwe VR-app Workrooms. Daarmee kunnen gebruikers als 3D-avatar met elkaar vergaderen in een virtuele versie van een kantoor. De Workrooms-app wordt nog alleen getest op de Oculus VR-brillen. Via Zoom kunnen ook anderen zonder VR-bril meedoen aan de virtuele vergaderingen. 

Gadgets voor thuiswerken:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s