Nintendo komt met Super Mario-animatiefilm, Chris Pratt speelt Mario
Sterrencast

Nintendo komt met Super Mario-animatiefilm, Chris Pratt speelt Mario

24-09-2021 07:44 Laatste update: 07:51

Nintendo heeft de eerste animatiefilm rond Super Mario aangekondigd. De film verschijnt op 1 december 2022 en heeft een sterrencast, met onder meer acteur Chris Pratt als Super Mario.

Nintendo komt voor het eerst in bijna dertig jaar weer met een film rond Super Mario. Dat onthulde het bedrijf donderdagnacht tijdens zijn Nintendo Direct-presentatie. Voor de animatiefilm werkt Nintendo samen met filmstudio Illumination, onder meer verantwoordelijk voor de populaire Minions-films. Het is echter de cast die vooral opvalt.

De hoofdrol van Mario zal worden vertolkt door acteur Chris Pratt, bekend van onder meer Guardians of the Galaxy, Jurassic World en Parks and Recreation. Princess Peach wordt vertolkt door Anya Taylor-Joy, bekend als hoofdrolspeelster van The Queen's Gambit. Slechterik Bowser wordt gespeeld door zanger en acteur Jack Black, bekend van zijn band Tenacious D en uit films als Jumanji.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Wat gaat Mario zeggen?

Comedy-acteurs Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia, Seth Rogen (Superbad) en Keegan-Michael Key (Key & Peele) spelen respectievelijk Mario's broer Luigi, de aap Donkey Kong en Mario's paddestoelvriend Toad.

Stemacteur Charles Martinet zal ook 'verrassingsoptredens' maken in de film. Martinet verzorgt al sinds 1990 de stem van Mario, Luigi, Wario, Waluigi en meer personages.

Het is nog niet bekend hoeveel tekst hoofdrolspeler Chris Pratt als Mario krijgt: in de videogames is Mario nooit spraakzaam. Zijn langste zin is meestal het bekende: "It's-a me, Mario!".

Bekijk ook: Xboxen op je smartphone, werkt het?