© Disney

Nieuwe Star Wars-reeks Book of Boba Fett start op 29 december
Premiejagers

Nieuwe Star Wars-reeks Book of Boba Fett start op 29 december

29-09-2021 19:29 Laatste update: 19:35

The Book of Boba Fett, de nieuwe Star Wars-serie van Disney, is vanaf 29 december elke week te zien via Disney+.

The Book of Boba Fett zal net als de meeste Star Wars- en Marvelseries wekelijks worden uitgezonden, op woensdagen. Het was al langer bekend dat deze ergens in december van dit jaar zou starten. 

Het verhaal rond het geliefde personage werd eind vorig jaar als verrassing aangekondigd aan het einde van de populaire serie The Mandalorian. De nieuwe reeks Book of Boba Fett zal zich richten op de titulaire premiejager, die sinds de film The Empire Strikes Back (1980) een populaire verschijning is in Star Wars.
 

Terugkeer naar Tatooine

De serie wordt geproduceerd door The Mandalorian-producenten Jon Favreau en Dave Filoni en regisseur Robert Rodriguez. Temuera Morrison en Ming-Na Wen spelen respectievelijk Boba Fett en Fetts partner Fennec Shand.

In de serie keren Shand en Fett terug naar woestijnplaneet Tatooine. Ze willen het voormalige territorium van de gestorven krijgsheer Jabba the Hutt overnemen.

Voor volgend jaar staan nog eens twee Star Wars-series in de planning. Andor is een thrillerreeks rond spion Cassian Andor, die stierf aan het einde van de film Rogue One. Daarnaast moet de lang verwachtte serie Kenobi in 2022 eindelijk te zien zijn. Ewan McGregor vertolkt daarin opnieuw de titelrol van de oude Jedi-meester, die hij voor het eerst speelde in The Phantom Menace (1999).
 

De 007 beste James Bond-gadgets aller tijden!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s