Getest: soepel muizen met de Trust Bayo
Bright Review

Getest: soepel muizen met de Trust Bayo

11-10-2021 06:26 Laatste update: 06:26

De Trust Bayo is een ergonomische muis waar je maar amper aan hoeft te wennen. Bright-tester Rutger Middendorp probeerde hem.

Wie veel moet muizen, heeft ongetwijfeld de bovenkant van de hand weleens gevoeld. Een ergonomische muis kan helpen, maar kost de nodige gewenning omdat de bediening anders werkt. De Trust Bayo houdt het midden tussen een traditionele muis en een medisch hulpmiddel. Ook qua prijs trouwens. Hij is voor rond de 30 euro verkrijgbaar.

Aansluiten is eenvoudig. Er zit een USB-ontvanger bij die je in je computer drukt en je kunt aan de slag. Voordeel: het werkt altijd, nadeel: je bent een poort kwijt. De mogelijkheid om met bluetooth te verbinden zou prettig zijn.

Wie graag wat kleur in zijn leven wil, kan kiezen uit allerlei led-patronen die uit de onderkant van de muis schijnen. Die zijn tijdens kantooruren volstrekt onzichtbaar, maar voor de gamende puber met RSI is het een leuke extra.

Went snel

De Bayo staat een beetje gekanteld op zijn rechterkant en heeft exact dezelfde bediening als een reguliere muis. Er is dan ook totaal geen gewenningsperiode, maar wel meteen verlichting van de druk op je hand.

De Bayo werkt vlekkeloos en precies, maar voelt erg licht in de hand. Dat heeft geen praktische nadelen, maar wekt het idee in de hand dat je hier met een goedkope muis van doen hebt. Gelukkig is dat ook zo en kunnen we de Bayo dit nadeel dus vergeven.

Heb je ooit wel eens RSI-achtige klachten gehad en wil je een betaalbare oplossing, dan is de Trust Bayo een aanrader. Die led-lampjes kunnen gewoon uit.

Rutger Middendorp test voor Bright naast gadgets ook auto's in de Duurtest

Eerste indruk Windows 11

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s