© Bright

AirPods Pro en Max nu nauwkeuriger terug te vinden in Zoek mijn-app

AirPods Pro

AirPods terugvinden

AirPods Pro en Max nu nauwkeuriger terug te vinden in Zoek mijn-app

06-10-2021 09:09 Laatste update: 09:09

De AirPods Pro en AirPods Max hebben een update gekregen waardoor ze makkelijker en nauwkeuriger terug te vinden zijn, vergelijkbaar met het zoeken naar AirTags.

Het was al mogelijk om de laatst bekende locatie van AirPods Pro en AirPods Max te zien. Maar na de nieuwste update kunnen gebruikers ook zien waar hun oordopjes of koptelefoon zijn als ze zelf buiten het bluetooth-bereik zijn, meldt 9to5Mac. De functie werkt net als bij AirTags: als iemand anders met een iPhone in de buurt van je verloren AirPods Pro of Max is, wordt de locatie via via aan jouw iPhone doorgegeven.

Ben je wel binnen bereik van je oordopjes of koptelefoon, dan is het ook mogelijk om de exacte locatie te vinden. De iPhone toont dan een grote pijl die je in de richting van de AirPods leidt, met daarnaast de afstand. Dat maakt het vinden van AirPods Pro en Max veel simpeler, als die bijvoorbeeld ergens in een tas zitten, in een kastje of bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank.

Handmatig updaten niet mogelijk

De nieuwe functie werkt met iOS 15, en ook de AirPods Pro en Max hebben een update nodig. Helaas kun je die update niet zelf in gang zetten: dat gebeurt automatisch. Wel is bekend dat AirPods hun updates sneller in gang zetten als ze in het doosje zitten en aan de oplader zijn aangesloten.

Vervolgens moet het doosje worden geopend met de dopjes er nog in, en moeten gebruikers handmatig bluetooth-verbinding met het apparaat maken. Vaak wordt de update dan geïnstalleerd.

Het controleren van de firmware-versie van AirPods kan bij Algemeen > Info > AirPods. De nieuwe zoekfunctie werkt vanaf firmware-versie 4A400.

Zo werkt de Apple AirTag, en AirPods nu dus ook