Ruimtevlucht William Shatner uitgesteld wegens wind
Ruimtetoerisme

Ruimtevlucht William Shatner uitgesteld wegens wind

10-10-2021 23:52 Laatste update: 11-10-2021 06:00

Star Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld.

Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos stelde de ruimtereis uit omdat er voor dinsdag veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.

'Captain Kirk' moet daardoor een dag langer wachten voordat hij zich de oudste man die ooit in de ruimte is geweest mag noemen. De toeristische vlucht van Blue Origin zal hem naar de rand van de dampkring brengen, waar Shatner een paar minuten gewichtloos zal zijn voordat hij terugkeert naar de aarde.

Bezos

Het is de tweede ruimtevlucht die Blue Origin uitvoert. Bezos ging in juli zelf mee met de eerste ruimtevlucht. Zijn reisgenoten waren zijn broer (waardoor zij als eerste broers ooit samen in de ruimte waren), de 82-jarige Wally Funk (momenteel nog de oudste mens ooit in de ruimte) en de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen (de jongste mens ooit in de ruimte).

Captain Kirk

Shatner brak in de jaren 60 door als captain James T. Kirk, bevelhebber van ruimteschip USS Enterprise, in de originele Star Trek-serie. Hij keerde daarna nog verschillende keren terug in die rol, onder meer in de filmreeks uit de jaren 80.

Meer over ruimtetoerisme:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s