Chinese jongeren omzeilen gamelimieten: overheid wil hardere aanpak
Gamen

Chinese jongeren omzeilen gamelimieten: overheid wil hardere aanpak

11-10-2021 06:53 Laatste update: 06:53

De Chinese overheid gaat het omzeilen van de strenge regels rond het spelen van games door jongeren aanpakken.

Eerder dit jaar voerde de Chinese overheid strengere regels in om gameverslaving bij jongeren tegen te gaan. Zo mogen jongeren maximaal drie uur per week online gamen.

Er zijn manieren waardoor minderjarigen toch langer kunnen gamen. Allerlei Chinese handelsplatformen bieden verhuur en verkoop aan van game-accounts. "Dit betekent dat er nog steeds mazen zijn voor tieners om online te gamen", schrijft staatskrant People's Daily, dat stelt dat dit zal worden aangepakt. 

Bedrijven en ouders

Gamebedrijven moeten volgens de krant "actief maatschappelijke verantwoordelijkheden vervullen" en zijn "medeverantwoordelijk voor de gezonde groei van de volgende generatie". People's Daily stelt ook dat ouders goed moeten opletten, omdat sommige jongeren de identiteit van hun ouders gebruiken om zich te registreren voor een gameaccount.

'Geestelijk opium'

De aanval van de Chinese autoriteiten op de gamesector begon in augustus. Een staatskrant schreef toen dat veel tieners verslaafd zijn. Spelletjes werden "geestelijk opium" genoemd.

China is de grootste markt ter wereld voor games. De overheid maakt zich al jaren zorgen over gameverslaving. Er zijn klinieken in het land die therapie en militaire oefeningen combineren voor Chinezen die kampen met een verslaving.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s