'Apple onderzoekt AirPods die je temperatuur opnemen'
Gezondheid

'Apple onderzoekt AirPods die je temperatuur opnemen'

13-10-2021 18:10 Laatste update: 18:16

Apple onderzoekt nieuwe manieren om ook zijn AirPods te gebruiken voor gezondheidsdoeleinden, zoals door de temperatuur van gebruikers te meten.

Het gaat volgens The Wall Street Journal om functies die voorlopig nog niet in gebruik worden genomen. Apple kondigde eerder dit jaar al een 'Conversation Boost'-functie aan om mensen met 'milde gehoorproblemen' te helpen. Conversation Boost filtert omgevingsgeluid weg en versterkt stemmen.

Volgens WSJ heeft Apple ook plannen om mensen met gehoorproblemen te helpen, maar dat zou mogelijk nog steeds om Conversation Boost draaien. Daarnaast zou het techbedrijf kijken naar een manier om te controleren of iemand een goede fysieke houding heeft. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Verder zijn er niet veel details bekend. De functies passen binnen de strategie van Apple, dat zich meer wil gaan richten op apparaten die je gezondheid in de gaten kunnen houden.

Gezondheidsfuncties Watch

Zo meldde de WSJ in september dat Apple zijn Watch wil voorzien van een thermometerfunctie voor vruchtbaarheidsplanning en een bloeddrukmeter. Tot nog toe heeft Apple deze geruchten niet bevestigd.

De Watch kan al je zuurstof meten, je hartslag in de gaten houden en je conditie controleren. Het slimme horloge is ook voorzien van een mechanisme om te checken of je gevallen bent en niet meer kan opstaan.