Storing Vodafone na ruim 8 uur helemaal opgelost
Vodafone-storing

Storing Vodafone na ruim 8 uur helemaal opgelost

14-10-2021 21:11 Laatste update: 22:13

Vodafone kampte donderdag voor de tweede keer deze week met een urenlange landelijke storing, waardoor een deel van de gebruikers niet kon bellen of internetten. De problemen waren aan het eind van de avond pas helemaal opgelost. De oorzaak bleek een menselijke fout.

De storing begon rond 14:30 uur. Op Allestoringen.nl kwamen toen meldingen van Vodafone-klanten uit het hele land binnen. Ook klanten van Vodafone-dochterbedrijf Hollandsnieuwe hadden last van de storing.

"Door een menselijke fout ontstond het probleem op ons netwerk. Hierdoor kon een deel van onze klanten niet bellen en internetten. Wij treffen maatregelen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen", laat Vodafone weten. "Wij betreuren het zeer dat onze klanten zijn geraakt en bieden onze excuses aan voor de ontstane situatie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Even na 21:00 meldde de provider dat mobiel internetten weer mogelijk was, maar dat klanten nog wel problemen konden hebben bij het bellen. Rond kwart voor 11 zei Vodafone dat de storing helemaal was opgelost. 

Vorige storing duurde ook uren

Eerder deze week had Vodafone ook al last van een storing, die uiteindelijk zo'n zes uur duurde. Het netwerk was toen deels niet of slecht bruikbaar, al was er geen sprake van een volledig wegvallen van het systeem.

Facebook-storing: dit was er aan de hand