© HTC

HTC komt met nieuwe lichte VR-bril voor films en meditatie
Virtual Reality

HTC komt met nieuwe lichte VR-bril voor films en meditatie

14-10-2021 17:22 Laatste update: 19:17

HTC introduceert een nieuwe, lichte virtualrealitybril bedoeld voor productiviteitstraining, simpele games en wellness, de HTC Vive Flow.

De Flow is niet bedoeld als bril voor zwaardere game- en apptoepassingen. Er zit geen controller bij: in plaats daarvan sluit je je telefoon aan op de bril en gebruik je die als pointer. 

Je kan vervolgens ook direct casten vanaf je smartphone naar de bril, mits je Android P of hoger gebruikt. Je bewegingen worden via twee camera's bijgehouden door de bril.

Meer een skibril

Het apparaat lijkt bijna meer op een grote skibril dan op een reguliere VR-bril. Hij is met 189 gram bijzonder licht - zo weegt de Oculus Quest 2 503 gram. 

Het is zoals gezegd dan ook eerder de bedoeling dat je de Vive Flow bijvoorbeeld voor het kijken van VR-films gebruikt dan voor een game als Beat Saber. Er zitten speakers ingebouwd die volgens HTC immersieve, ruimtelijke audio kunnen produceren.

Geen interne batterij

De bril heeft 4GB geheugen en 64 gb aan opslagruimte. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1.600 pixels, oftewel samen 3.200 pixels, met een verversingssnelheid van 75Hz.

Opgelet: de Vive Flow heeft niet echt een grote interne batterij. Je zal de bril dus continu aan een draagbare batterij of smartphone moeten hangen of deze in het stopcontact moeten steken.

De bril komt in eerste instantie voor zo'n 569 euro op de markt en is vanaf nu te bestellen. HTC verwacht de Flow in november daadwerkelijk naar consumenten te sturen.
 

Geef ons maar de METAVERSE

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s