Twitch: 'Geen wachtwoorden gelekt bij hack'
Gamestreaming

Twitch: 'Geen wachtwoorden gelekt bij hack'

15-10-2021 17:47 Laatste update: 17:49

De hacker die afgelopen week gamevideosite Twitch hackte heeft geen wachtwoorden buitgemaakt.

De systemen die de versleutelde wachtwoorden bevatten zijn niet eens ingezien door de hacker, schrijft het platform in een update. Ook creditcardgegevens en andere bankinformatie is niet aangeraakt tijdens de hack.

Het lijkt de hacker puur te zijn gegaan om de broncode van Twitch, en een deel van de informatie over betalingen aan bekende streamers. Deze lekten afgelopen week net na de hack uit.

Volgens Twitch gaat het om een 'server waarvan de instellingen werden aangepast, waardoor een derde partij bij onze gegevens kon'. Het lek is inmiddels gedicht, en volgens de site zijn slechts een paar gebruikers getroffen. Met deze gebruikers is contact op genomen.

'Hacker wilde monopolie breken'

De dader zou het monopolie van de videosite hebben willen breken. In totaal plaatste hij 125 GB aan gegevens online op de forumsite 4Chan, waaruit vervolgens uitgebreid geciteerd werd op sociale media.

Twitch is met een marktaandeel van 72 procent de onbetwiste marktleider op het gebied van live-gamestreams. Het platform werd zeven jaar geleden overgenomen door Amazon.
 

Niemand is sneller dan de Xiaomi 11T Pro?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s