Kiezen tussen slimme deurbellen: bedraad of draadloos?
Smart home

Kiezen tussen slimme deurbellen: bedraad of draadloos?

15-11-2021 06:26 Laatste update: 08:11
Author profile picture

Rutger Middendorp

De Nest Hello-deurbel is draadloos geworden, maar de oude bedrade variant is nog steeds te koop. Moet je je oude vervangen? Is een bedrade bel niet handiger? Bright-tester Rutger heeft ze vergeleken.

Al jaren gebruik ik de bedrade Nest Hello-deurbel. Twee van de eigenschappen die hem onverslaanbaar maken: ik kan hem over laten gaan op elke smart speaker in huis, zodat ik altijd weet wanneer er iemand voor de deur staat.

Belangrijker nog: de Nest Hello begint automatisch beeld te streamen naar mijn Nest Hub, waardoor ik heel snel kan kijken wie er voor de deur staat. De Arlo-videodeurbel kan ik ook op mijn Nest Hub laten streamen, maar dan moet ik eerst een paar keer klikken nadat er gebeld is. Met een abonnement op Nest Aware kan ik ook nog eens automatisch laten vertellen wie er voor de deur staat als ik ze eerder al eens aan mijn database heb toegevoegd. Ik vind 5 euro per maand teveel voor die gimmick, maar stoer is het wel.

De enige concurrent die de Hello-deurbel dus kan verslaan in mijn situatie is een nieuwe Nest-deurbel. En die is er: eentje die draadloos en bedraad te installeren is. Hij kost ook nog eens minder. De Nest Doorbell (battery) kan mensen, dieren, pakketjes en voertuigen onderscheiden. Ik installeerde hem naast de bedrade deurbel. Verwarrend voor de postbode, informatief voor jullie. 

Zonder het Nest-abonnement kun je gratis en voor niets de afgelopen 3 uur aan evenementen terug kijken. De bedrade versie laat je alleen postzegelplaatjes zien van gebeurtenissen.

Feitelijk heeft de Nest Doorbell (battery) maar twee nadelen ten opzichte van zijn bedrade broer: hij is een stuk groter en lomper vormgegeven en hij kan niet continu opnemen, alleen maar in korte clips. 

Op dit moment kosten beide Nest-deurbellen rond de 200 euro. Heb je de bedrade variant al hangen, dan zou ik zeker nog niet upgraden. Daarvoor zijn de verbeteringen te minimaal.

Maar voor de meeste nieuwe klanten is de draadloze versie het meest aantrekkelijk. Zonder abonnement heb je meer functionaliteit en je hoeft de deurbel niet per se te bedraden. Wel zo eenvoudig. 

Rutger Middendorp

Kijk ook

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s