© Columbia Pictures

Eerste trailer Uncharted-film toont Tom Holland als jonge Nathan Drake
Verfilming van populaire game

Eerste trailer Uncharted-film toont Tom Holland als jonge Nathan Drake

21-10-2021 15:17 Laatste update: 15:17

De eerste bewegende beelden van de Uncharted-film laten zien hoe acteur Tom Holland het doet als een jonge Nathan Drake in de verfilming van de populaire reeks games.

De Uncharted-games worden weleens omschreven als een speelbare hommage aan de Indiana Jones-films. Nu Sony met een verfilming van de games komt, is de cirkel rond. Nu is eindelijk te zien hoe Spider-Man-acteur Tom Holland het doet als Nathan Drake, een schatzoeker die het gevaar aan z'n kont heeft hangen.

In de trailer is onder meer te zien hoe Holland als Drake via een sliert bagage een vliegend vliegtuig inklimt, een directe verwijzing naar een soortgelijke scène uit één van de Uncharted-games. Toch valt op dat Holland veel jonger is dan de hoofdpersoon in de games. De Uncharted-film wordt dan ook een prequel die de oorsprong van Nathan Drake en zijn mentor Victor 'Sully' Sullivan vertelt, een verhaal dat in de games kort wordt behandeld.

Bekende personages

Sully wordt vertolkt door Mark Wahlberg: zonder snor, in tegenstelling tot zijn digitale inspiratiebron. Ook personages Chloe, Sam, Elena en Nadine komen in de film voor. Verder speelt Antonio Banderas een rol als slechterik.

Het is nog niet bekend of er al vervolgen voor Uncharted gepland zijn, maar met de 25-jarige Holland heeft Sony bij succes een reeks met jarenlange potentie te pakken.

Er zijn vijf grote Uncharted-games voor verschillende PlayStation-spelcomputers verschenen, vier met Nathan Drake in de hoofdrol. Een bundel van de games verschijnt later met verbeterde graphics voor de PlayStation 5. Volgens PlayStation is de film "gericht op zowel de hardcore-fans van de game als op mensen die de franchise nog niet kennen".

Zes regisseurs vertrokken

De film kent een roerige ontwikkeling, waarbij in totaal zes regisseurs tijdens de ontwikkeling opstapten. Nu staat de naam van Ruben Fleischer in de aftiteling, bekend van onder meer Zombieland en Venom. Naast Uncharted wordt nog een titel van game-ontwikkelaar Naughty Dog verfilmd. The Last of Us wordt een serie, met Mandalorian-acteur Pedro Pascal in één van de hoofdrollen.

In Nederland draait de film vanaf 10 februari 2022 in de bioscopen.

Beijk ook: Nieuwe AirPods en MacBook Pro's: het wachten waard?