PayPal: op dit moment geen interesse in overname Pinterest
Sociale media

PayPal: op dit moment geen interesse in overname Pinterest

25-10-2021 10:09 Laatste update: 10:11

Betaalbedrijf PayPal wil 'op dit moment' het sociale netwerk Pinterest niet overnemen.

Dat zegt PayPal in een reactie op berichten dat het Amerikaanse bedrijf zou willen uitbreiden naar sociale media.

Persbureaus Bloomberg en Reuters meldden vorige week op basis van meerdere bronnen dat PayPal gesprekken heeft gevoerd over een mogelijke overname van Pinterest. Het socialmediabedrijf zou daarbij 39 miljard dollar waard zijn. Eerder dit jaar zou ook Microsoft een poging hebben gedaan om Pinterest over te nemen. 

PayPal, dat sinds de coronapandemie profiteerde van de toename van online shoppen, deed de afgelopen jaren vaker overnames, maar die waren meestal gericht op winkelen. Zo kocht het in 2018 het bedrijf iZettle, bekend van pinapparaten die met mobiele apparaten werken.

Inspiratie voor interieur

Pinterest is gericht op het bewaren en delen van foto's, die gebruikers bijvoorbeeld vanaf websites kunnen 'vastpinnen' op hun profiel. Ook kunnen gebruikers plaatjes ordenen op thema. 

Tijdens de coronacrisis kreeg Pinterest er veel gebruikers bij. Zij gebruikten de dienst onder andere om inspiratie op te doen voor hun interieur en hobby's.

Populair onder vrouwen

Het bedrijf heeft wereldwijd 454 miljoen maandelijks actieve gebruikers en is vooral populair onder vrouwen. Maar zo'n 15 procent van de gebruikers is man.

In Nederland had Pinterest eind vorig jaar ruim 3,9 miljoen gebruikers, terwijl dat er eind 2019 nog 3,5 miljoen waren.

QR-code: let hier op als je 'm scant

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s