© Niantic

Pokemon Go-maker trekt stekker uit Harry Potter-game
Wizards Unite

Pokemon Go-maker trekt stekker uit Harry Potter-game

02-11-2021 20:17 Laatste update: 20:20

Niantic, de maker van Pokemon Go, trekt de stekker uit zijn Harry Potter-game Wizards Unite. Harry Potter: Wizards Unite is een augmentedrealitygame waarbij je buiten in de fysieke wereld met behulp van je smartphone op zoek gaat naar magische locaties.

De game was vanaf 21 juni 2019 te downloaden en zal op 31 januari 2022 uit de appwinkel worden gehaald, schrijft Niantic. Volgens de gamemaker was het altijd de bedoeling dat het verhaal van Wizards Unite zo'n twee jaar zou duren. Het lot van de app was daar aan verbonden.

Bovendien heeft de gamemaker het druk: Niantic bracht afgelopen week Pikmin Bloom uit, een AR-spel op basis van Nintendos Pikmin-reeks. Binnenkort volgt een Transformers-game. In totaal zou Niantic aan zo'n negen nieuwe projecten werken.

Niet zo populair als Pokemon

Harry Potter: Wizards Unite wist nooit in de buurt te komen van de populariteit van Pokemon Go, nog steeds de beroemdste game van de maker. Zo'n 3 miljoen mensen downloadden de app in de eerste drie dagen, maar er volgde geen grote groei. 

De app werd afgelopen maand zo'n 40.000 keer gedownload, volgens marktanalist Sensor Tower. In diezelfde periode downloadden een miljoen mensen Pokemon Go.
Niantic schrijft op de website van Wizards Unite dat er de komende twee maanden nog een aantal evenementen volgen. In januari

'vinden er veranderingen in de game plaats waar we jullie later over zullen vertellen', besluit het bedrijf.

Dit is Harry Potter: Wizards Unite

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s