© Nuki

Nuki onthult twee nieuwe slimme sloten

Het Nuki Smart Lock 3.0 Pro met ingebouwde wifi.

Smart home

Nuki onthult twee nieuwe slimme sloten

04-11-2021 15:23 Laatste update: 15:26

Fabrikant Nuki komt met twee nieuwe modellen van zijn slimme sloten: de Smart Lock 3.0 en de Smart Lock 3.0 Pro. Die tweede heeft onder meer ingebouwde wifi.

De sloten van Nuki zijn gemaakt om bovenop een bestaand deurslot gemonteerd te worden. De Smart Locks draaien met een motortje de deur op of van het slot als gebruikers vertrekken of thuiskomen, of als zij het slot via de app regelen.

De Smart Lock 3.0 is volgens Nuki zijn nieuwe betaalbare instapmodel met een prijs van 149 euro. De Pro-variant kost 249 euro, en biedt extra's zoals een ingebouwde, oplaadbare batterij en wifi, zodat een losse bridge overbodig is.

Het Nuki Smart Lock 3.0.

Nieuwe deursensor

De Nuki-sloten werken met tal van smart home-systemen, zoals Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa en IFTTT. Het motortje van de slimme sloten is volgens Nuki even krachtig als voorheen, maar dankzij grotere tandwielen zouden de nieuwe sloten nu stiller zijn.

Nuki komt ook met een losse deursensor die aangeeft of een deur open of gesloten is, in de Nuki-app. Ook kunnen gebruikers waarschuwingen krijgen als hun deur open gaat of voor langere tijd open staat. De sensor werkt met beide nieuwe Smart Locks en kost 39 euro.

Ook komt het bedrijf met een eigen cilinderslot dat in lengte verstelbaar is, voor 79 euro.

De Nuki deursensor.

Vanaf mid november

Klanten die al een Nuki-slot hebben, krijgen vanaf februari de deursensor gratis bij de aanschaf van een Nuki Smart Lock 3.0 Pro. Dat Pro-model is vanaf mid november verkrijgbaar, het reguliere Nuki Smart Lock 3.0 volgt in december.

In eerste instantie zijn de sloten alleen via de site van Nuki verkrijgbaar, later volgen ook andere winkeliers. Vanwege het wereldwijde chiptekort zijn de nieuwe sloten wat schaarser.

Review van het vorige Nuki-slot:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s