Musea Amsterdam geven rondleidingen op TikTok voor Museumnacht
#Museumtime

Musea Amsterdam geven rondleidingen op TikTok voor Museumnacht

05-11-2021 06:07 Laatste update: 09:58

Musea en andere culturele instellingen geven deze week rondleidingen op TikTok rond de Museumnacht in Amsterdam.

De Museumnacht Amsterdam is een samenwerking met TikTok aangegaan. De instellingen geven onder andere een presentatie, rondleiding of kijkje achter de schermen op de onder jongeren populaire video-app. Zo is op TikTok de Riddertentoonstelling in het Hermitage te zien en bespreekt het Rijksmuseum onder andere het Melkmeisje, Het Joodse Bruidje en de Nachtwacht.

Ook delen curatoren, kunstenaars en tiktokkers creatieve video's onder de hashtags #Museumtime en #LerenopTikTok. Verder is er een speciale TikTok-sticker ontworpen. TikTokkers kunnen ook een eigen foto invoegen in een collage van bekende kunst die te zien is tijdens de Museumnacht 2021.

De Museumnacht Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag. Er doen 54 locaties mee en alle tickets zijn uitverkocht. Er worden 32.000 bezoekers verwacht.

Bezoekers van de Museumnacht moeten allemaal een geldig coronatoegangsbewijs laten zien als ze hun polsbandje voor het evenement ophalen bij de eerste locatie die ze bezoeken. De andere deelnemende musea kunnen dat bij de entree opnieuw controleren. De organisatie wijst er verder op dat er ook in de musea zelf mogelijk coronamaatregelen gelden, zoals 1,5 meter afstand.

Aan de Museumnacht doen onder meer de bekende musea als het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Rembrandthuis en het Van Gogh Museum mee, maar ook instellingen als Oscam, Mediamatic en de ISN Fatih Moskee. Er zijn onder andere muziek- en dansoptredens, lezingen, films en workshops.

Review: iPhone 13

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s