FBI stuurt valse e-mails na hack mailserver
Nep-cyberaanvallen

FBI stuurt valse e-mails na hack mailserver

15-11-2021 11:48 Laatste update: 11:48

Een e-mailserver van de FBI is gehackt, waardoor tijdelijk legitiem ogende nepmails verstuurd werden die waarschuwden voor een cyberaanval. Bij de hack zijn geen data buitgemaakt.

"Hoewel de niet-legitieme e-mail van een server van de FBI kwam, werd die server alleen gebruikt om berichten te versturen, en was dus geen deel van de zakelijke e-maildienst van de FBI", aldus de Amerikaanse politiedienst.

Zaterdag werden er in korte tijd tienduizenden nepmails verstuurd via de server van de FBI, meldde onder meer Krebs on Security. Die mailtjes waren afkomstig van een adres met '@ic.fbi.gov.' erin, het echte adres waarmee de FBI berichten verstuurd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Lek inmiddels gedicht

Het onderwerp van de nepmails luidt 'Urgent: Threat actor in systems', in het bericht zelf wordt gewaarschuwd voor een niet-bestaande cyberaanval. Volgens de FBI zijn er bij de hack geen persoonlijke data of gegevens van de FBI gestolen. Ook zou de mail zelf geen malware of dergelijke hebben bevat.

Wel is het volgens experts als Krebs schadelijk dat kwaadwillenden zelfs de e-mailserver van de FBI kunnen hacken en misbruiken. Het misbruikte lek is volgens de FBI gedicht, de dader wordt nog gezocht.

Review: de nieuwe MacBook Pro is indrukwekkend