Streamingplatform NLZIET voegt profielen toe aan app
Langverwacht

Streamingplatform NLZIET voegt profielen toe aan app

29-11-2021 14:22 Laatste update: 15:22

Het Nederlandse streamingplatform NLZIET voegt de mogelijkheid om verschillende gebruikersprofielen aan te maken toe. Abonnees vroegen al jaren om de functie.

Andere streamingapps zoals Netflix, Disney+ en Videoland boden al lang een mogelijkheid om profielen aan te maken. Zo kunnen meerdere mensen binnen één gezin hun eigen kijkvoorkeuren bijhouden.

NLZIET voegt nu de mogelijkheid toe om tot vijf profielen aan te maken en op twee schermen tegelijkertijd te kijken, schrijft het bedrijf in een persbericht. Elk profiel zal het kijkgedrag van de betreffende gebruiker bijhouden en aanbevelingen doen.

Samenwerking van NPO, RTL en Talpa

De app bundelt video van de NPO, RTL en Talpa TV. Er zijn zo'n 170.000 programma's on-demand op te kijken. Ook biedt de app toegang tot 36 live televisiezenders.

De mogelijkheid om profielen te maken is te gebruiken op mobiele telefoons, op het web, via Apple TV en Android TV, en op verschillende smart-TVs, zoals Hisense (vanaf 2018) en Samsung (Tizen, vanaf 2016). LG-televisies volgen nog.

Traditionele tv-abonnementen worden steeds minder populair. Zo'n achttien procent van alle Nederlanders verwacht in de toekomst zijn abonnement op te zeggen. Apps als NLZIET bieden een on-demand alternatief om toch toegang te behouden tot Nederlandse televisiecontent.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s