NuraTrue
Oordoppen (onder 200 euro)

NuraTrue

01-12-2021 14:40 Laatste update: 11-12-2021 14:41

Deze oordoppen hebben één vrij bizarre claim: ze zouden de binnenkant van je oren scannen en zo beter geluid produceren. En verrek: dat klopt nog ook.

Nura deed zijn intrede met veruit de vreemdste koptelefoon van de laatste jaren, de Nuraphone. Die over-ear-koptelefoon heeft geen holle oorschelpen, maar bevat in-ear-dopjes met hele grote speakers. Deze Nura True-dopjes zien er een stuk normaler uit, maar de unieke blik op audio van het Australische Nura is ook hier terug te horen.

Alles draait om Nura Personalized Sound: een persoonlijk geluidsprofiel dat is gebaseerd op de binnenkant van je oren. Doe de dopjes voor het eerst in en je krijgt een minuut lang allerlei tonen te horen. Een microfoon in elk oor luistert naar hoe die tonen door je gehoorgang stuiteren en echoën. Sommige oren zijn gevoeliger voor hoge tonen, en dus worden die omlaag gedraaid. Andere oren juist met middentonen, enzovoorts.

Het resultaat spreekt voor zich: een geweldig helder, gebalanceerd geluid met een geweldige bas die de rest van de tonen niet wegdrukt. Sterker nog: dit zijn de best klinkende draadloze oordoppen die we hebben getest. En ook de active noise cancellation is prima, al hebben de AirPods Pro, Sony WF-1000XM4-dopjes en Bose QuietComfort Earbuds daar wel een streepje voor. De dopjes hebben een transparante, sociale modus zodat je je omgeving hoort.

De NuraTrue heeft verder eigenschappen die je mag verwachten voor deze prijs: automatisch pauzeren als je een dopje uitdoet bijvoorbeeld. Prima accuduur: 6 uur in de dopjes en nog eens 24 uur in het doosje. De dopjes zijn IPX4-zweetbestendig. De knoppen aan de buitenkant zijn aanpasbaar maar werken wel alleen met één en twee keer tikken: dat is beperkt en je moet er van houden.

De NuraTrue-oordoppen zijn er in zwart en kosten 199 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Uitstekend geluid
  • Automatisch oorprofiel
  • Prima ruisonderdrukking
  • Transparante modus
  • Goede accuduur
  • Geen draadloos laadbaar doosje

Meer over de NuraTrue:

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s