© YouTube

YouTube test automatisch downloaden van video's
Smart Downloads

YouTube test automatisch downloaden van video's

14-01-2022 18:55 Laatste update: 16-01-2022 12:01

YouTube test een functie die automatisch twintig video's downloadt wanneer je verbinding hebt met wifi.

Deze 'smart downloads'-functie is bedoeld voor mensen die weinig data te gebruiken hebben of regelmatig buiten bereik van een telefoonverbinding zijn. Als 'smart downloads' aanstaat, downloadt YouTube elke week twintig video's waarvan het denkt dat jij ze interessant zal vinden, schrijft 9to5Google.

Dit lijkt op een soortgelijke functie bij YouTube Music. Het algoritme van de Music-versie van Smart Downloads is 'behoorlijk goed', aldus 9to5Google.

Alleen voor Premium

Je kan alleen gebruik maken van deze slimme downloadmogelijkheid als je een YouTube-Premium abonnement hebt. Bovendien is de functie voorlopig alleen te testen door een kleine groep Europese Android-gebruikers.

Gebruikers die toegang hebben tot Smart Downloads, kunnen deze vinden onder de 'experimentele nieuwe functies'-pagina van YouTube. https://www.youtube.com/new YouTube test op dit moment verder ook nog scherm-in-scherm, een minispeler waarmee je YouTube video's kan kijken terwijl je een andere app gebruikt.

Downloaden via website

Hoewel het al langer mogelijk is om video's op je smartphone te downloaden via de app, begon YouTube pas in september te experimenteren met een downloadfunctie op zijn website. Betalende abonnees kunnen daarmee elke video downloaden die ze willen. 

Kijk ook: deze robot kan je ramen lappen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s