© Electronic Arts

Drie Star Wars-titels in ontwikkeling bij Electronic Arts
Jedi: Fallen Order 2

Drie Star Wars-titels in ontwikkeling bij Electronic Arts

25-01-2022 18:17 Laatste update: 20:53

Electronic Arts werkt op dit moment aan drie verschillende Star Wars-games, waaronder een opvolger op hitgame Star Wars Jedi: Fallen Order.

Alle drie de games worden ontwikkeld door Respawn Entertainment, de oorspronkelijke maker van Fallen Order en het populaire Apex Legends, schrijft EA in een persbericht. EA, dat zijn exclusieve recht om Star Wars-games te maken komend jaar verliest, spreekt van een 'nieuwe fase in onze relatie met Lucasfilm'. 

De studio werkt al langer aan een opvolger op Fallen Order. Het eerste deel kwam in 2019 op de markt, het volgende deel wordt ergens in de komende twee jaar verwacht. 

De single-playergame bleek een onverwachte hit voor EA, dat de afgelopen jaren vooral inzette op games die samen of tegen elkaar kunnen worden gespeeld. Er werden in totaal meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht.

Twee extra Star Wars-teams

Respawn heeft nu "twee extra teams", die elk aan een andere Star Wars-titel werken. Deze games zijn nog maar net in ontwikkeling.

Het gaat om een first-person shooter onder leiding van gameregisseur Peter Hirschmann, en een strategiegame in samenwerking met Bit Reactor. Bit Reactor is een nieuwe gamestudio die is opgericht door veteranen van Firaxis Games, de makers van onder andere de moderne XCOM-games.

Electronic Arts grijpt de aankondiging aan om vacatures uit te zetten. Zo worden er verschillende game designers en visuele ontwerpers gezocht voor het Star Wars-team.

Blizzard werkt aan survival game

Blizzard, de strategietak van de recent in opspraak geraakte gamemaker Activision Blizzard, werkt aan een survivalgame. Het spel vindt in een totaal nieuw universum plaats en is straks te spelen op pc en consoles.

Op de afbeeldingen die Blizzard bij de aankondiging plaatste,  zien we twee jongens met een fiets in een fantasylandschap en een jager met een wolvenhelm. Blizzard is momenteel nog op zoek naar nieuwe ontwikkelaars voor de naamloze game.

Kun je echt games streamen voor 15 euro per maand?