© Valve

Steam Deck-handheld wordt vanaf 28 februari geleverd
Games voor pc

Steam Deck-handheld wordt vanaf 28 februari geleverd

26-01-2022 18:47 Laatste update: 18:51

Gamewebwinkel Steam begint op 28 februari met de levering van zijn nieuwe handheld-spelcomputer, de Steam Deck.

Klanten die afgelopen jaar een Deck gereserveerd hadden, kunnen vanaf 25 februari een e-mail verwachten met de mogelijkheid om een Deck te bestellen. Niet iedereen krijgt meteen een kans: uitbater Valve is van plan elke week een nieuwe groep consumenten met een reservering te mailen, op volgorde van wanneer ze reserveringen hebben geplaatst, schrijft het bedrijf op de website.

Krijg je een e-mail, dan heb je daarna 72 uur de tijd om de Deck ook daadwerkelijk te kopen. Op termijn zullen de handhelds vermoedelijk ook zonder reservering te koop zijn.

Valve kondigde de handheld, die bedoeld is voor pc-games, in juli aan. Kort daarop volgde een stormloop op reserveringen voor het apparaat. Door de overbevraagde servers was het voor sommige klanten bijna onmogelijk om een reservering te plaatsen.

Pc-handheld die lijkt op de Switch

Door productietekorten werd de levering van de Steam Deck eind vorig jaar uitgesteld naar februari. Valve gaf toen geen exacte datum.

De Steam Deck lijkt qua vormgeving erg op de Nintendo Switch, maar is bedoeld voor de games uit je Steam-bibliotheek. Het apparaat heeft een 7-inch touchscreen, een D-Pad, twee sticks, vier knoppen en twee touchpads. 

Valve levert de Deck in drie edities, varierend van 64 gb opslag tot een versie met een 512 gb SSD-schijf. Verder zijn de versies nagenoeg hetzelfde: ze hebben een AMD APU met een quadcore Zen 2-chip en 16 gb RAM-geheugen en werken met een besturingssysteem op basis van Linux.
 

Zo stream je games

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s