© Emojipedia

Dit zijn de nieuwe emoji op iOS: smeltende smiley, zwangere man en meer
Emoji

Dit zijn de nieuwe emoji op iOS: smeltende smiley, zwangere man en meer

28-01-2022 11:30 Laatste update: 29-01-2022 10:05

Het is een jaarlijks ritueel: nieuwe emoji. Het aanbod groeit dit keer met 37 stuks, variërend van smeltende en onzichtbare smileys tot zwangere mannen en een discobal.

Elk jaar worden er nieuwe emoji aan het aanbod toegevoegd. Dat gebeurt onder toezicht van de instantie Unicode, waar iedereen voorstellen voor nieuwe emoji met onderbouwing kan indienen. De nieuwe selectie werd vorig jaar al onthuld, daarna zijn tech-bedrijven en sociale media hun eigen versie van die nieuwe emoji gaan maken. Apple toont nu als eerste hoe de nieuwe emoji er bij hen uit gaan zien.

Er zijn in totaal 37 nieuwe emoji, met zoals altijd een aantal nieuwe gele smileys: smeltend, lachend met de hand voor de mond, onzichtbaar, lachend met tranen in de ogen en meer.

Verder zijn er nu emoji van een zwangere man en een zwangere genderneutrale persoon. Een lotusblad, een trol, koraal en bonen zijn er ook, net zoals een vogelnest met en zonder eieren.

Binnenkort beschikbaar

Ook zijn er een autoband, een zwemband, een discobal, een röntgenfoto, een glijbaan en een aantal nieuwe hand-symbolen in verschillende huidskleuren. De bestaande handschud-emoji is er nu in 25 verschillende versies, met allerlei combinaties van huidskleuren.

Nog niet al die 25 versies zijn al te kiezen in de bètaversie van iOS 15.4. Dat is de eerste openbare testversie van iOS waarin de nieuwe emoji zitten. De uiteindelijke versie van iOS 15.4 zal vermoedelijk over een paar weken voor iedereen beschikbaar zijn.

Android en Windows

Binnenkort worden de nieuwe emoji ook verwacht op onder meer sociale media, Windows en macOS en op Android. In het geval van Android hangt de wachttijd af van de fabrikant van de telefoon: de ene fabrikant brengt de update sneller uit dan de andere.

Deze gadgets worden dit jaar verwacht: