© Emojipedia

Berichten-app Google vertaalt emoji-reacties van iMessage
Chatten tussen Androids en iPhones

Berichten-app Google vertaalt emoji-reacties van iMessage

01-02-2022 17:31 Laatste update: 17:31

Google gaat in de Berichten-app de emoji-reacties van iOS-gebruikers vertalen in Android-emoji's. Tot nu toe kregen Android-gebruikers de 'Tapbacks' van Apple-gebruikers in tekstvorm.

De nieuwe vertaalfeature is momenteel nog alleen beschikbaar voor bèta-gebruikers van Google Berichten, de officiële app van Google voor tekstberichten. Mogelijk volgt binnenkort de uitrol naar alle gebruikers.

De update lost het probleem op dat Android-gebruikers geen emoji-reacties van iPhone-gebruikers te zien krijgen. In plaats daarvan kregen ze een apart tekstberichtje over de reactie. De feature werd voor het eerst getest in november, maar lijkt nu echt ingevoerd te worden.

Onnodige sms'jes

IPhone-gebruikers konden bijvoorbeeld op een bericht reageren met een hartje, maar een Android-gebruiker zou in de plaats daarvan een ‘loved’-berichtje krijgen in een aparte sms. Dat leidde bij Android-gebruikers tot een nodeloos volle inbox en soms tot een verwarrende communicatie.  

Twee verschillende emoji-talen

Er zijn wel verschillen tussen de Android-versie en de iOS-uitvoering van de emoji’s. Zo wordt het hartje van Apple iMessage op Android vanaf nu als smiley met hartjesogen getoond. “Haha” zal vertaald worden naar een smiley met tranende ogen. Het vraagteken en de uitroeptekens bij Apple worden op Android vertaald naar respectievelijk de peinzende en de verbaasde emoji. De emoji’s met een duimpje omlaag of omhoog zijn wel op beide platformen gelijk.

De kleine verschillen tussen de emoji kunnen soms op een andere manier geïnterpreteerd worden. Wie dat wil kan de feature in de instellingen van Google Berichten ook gewoon uitschakelen. Daarvoor moeten gebruikers naar ‘geavanceerde instellingen’ gaan, waar zij de optie 'toon iPhone-reacties als emoji' kunnen uitvinken. Het is voorlopig nog niet bekend wanneer de update voor alle gebruikers toegankelijk wordt. 

Review: Samsung Galaxy S21 FE

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s