Ford pompt 20 miljard dollar extra in elektrische auto's
Elektrische auto's

Ford pompt 20 miljard dollar extra in elektrische auto's

02-02-2022 12:28 Laatste update: 12:30

Autofabrikant Ford steekt tot 20 miljard dollar (18 miljard euro) extra in de elektrificatie van zijn auto's. Dat geld komt bovenop de eerder aangekondigde investering van 30 miljard dollar.

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Dat bedrag moet in de komende 5 tot 10 jaar worden uitgegeven aan de ombouw van fabrieken voor het bouwen van elektrische auto's.

Doug Field, die eerder bij Apple en Tesla hoge posities bekleedde, zou de leiding krijgen over de grote reorganisatie. Ford wil meer technici gaan aantrekken die zich moeten richten op de technologie voor accu's, software en kunstmatige intelligentie.

Ook zou Ford kijken of het mogelijk is een deel van zijn onderdeel voor elektrische auto's op eigen benen te zetten, via een beursgang of een verkoop van een belang aan investeerders. Dat zou dan vooral gaan om modellen waar minder stuks van worden verkocht. Ford zou zich dan volledig kunnen richten op de zogeheten volumemodellen.

Upgrades via software

Ondanks de ambities rond elektrische auto's ziet Ford-topman Jim Farley auto's met een benzinemotor ook nog vele jaren als zeer belangrijk voor zijn bedrijf. Het geld voor investeringen daarin moet worden verdiend door Ford-rijders bijvoorbeeld via software upgrades aan te bieden waardoor hun auto's tegen betaling meer vermogen krijgen of andere extra mogelijkheden.

Elektrische auto's om naar uit te kijken:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s