Google Maps laat in Amsterdam voortaan meer details zien
Handig voor voetgangers

Google Maps laat in Amsterdam voortaan meer details zien

17-02-2022 11:23 Laatste update: 11:24

Google Maps biedt voortaan gedetailleerdere kaarten in een aantal wereldsteden, waaronder in Amsterdam. De extra details zijn handig voor onder andere toeristen, rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen.

Na een nieuwe update van Google Maps zijn op de kaart onder meer trottoirs en zebrapaden te zien. Die zijn volgens Google ook getekend in de juiste vorm en op de juiste schaal. Gebruikers zien de extra details als ze ver genoeg inzoomen.

Het bedrijf zegt dat de extra details vooral nuttig zijn voor voetgangers. "Voetgangers kunnen nu makkelijker de meest geschikte route plannen, zeker als ze een rolstoel gebruiken of een kinderwagen hebben. Ook is het handig voor toeristen die de weg te voet nog niet goed kennen."

Voor de extra gedetailleerde kaarten zegt Google gebruik te hebben gemaakt van kunstmatige intelligentie en 'onze kennis van steden'. Verkeerslichten waren al langer op veel plekken op Google Maps te zien. 

Zebrapaden op de Dam

In 70 wereldsteden

Google biedt de gedetailleerde kaarten in zeventig steden in de wereld, waaronder veel Europese hoofdsteden. Het is sinds deze week beschikbaar op zowel het web als in de apps van Google Maps.

"Momenteel is nog niks bekend over uitbreiding naar andere Nederlandse steden", laat een Google-woordvoerder weten.

Kijk ook: Is Flitsmeister de weg kwijt?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s