© Snap

Snapchat laat je binnenkort gebruikersnaam veranderen
Eens per jaar

Snapchat laat je binnenkort gebruikersnaam veranderen

17-02-2022 19:13 Laatste update: 19:18

Snapchat-gebruikers kunnen vanaf 23 februari hun gebruikersnaam één keer per jaar veranderen.

De update wordt volgende week woensdag wereldwijd uitgerold voor zowel iOS als Android. Het veranderen van je gebruikersnaam heeft geen effect op zaken als je vriendenlijst of herinneringen, schrijft TechCrunch.

Gebruikers kunnen geen naam kiezen die al door iemand anders gebruikt is. Ook niet als de gebruiker van die naam al een hele tijd inactief is.

De optie is te vinden via het Bitmoji-menu, onder 'profiel'. Je vindt daar in het instellingenscherm de optie om je naam te veranderen.

Gebruikersnaam veranderen vaak aangevraagd

Het kan soms lastig zijn in apps en op sites om je gebruikersnaam te veranderen - terwijl je dat misschien wel wil, bijvoorbeeld als het om een erg oude naam gaat waar je uit bent gegroeid. Moederbedrijf Snap zegt dan ook dat veel mensen om de mogelijkheid hadden gevraagd.

Het gaat op dit moment goed met Snapchat. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg afgelopen jaar naar 293 miljoen mensen. Dat was in 2020 nog zo'n 265 miljoen. 

Snapchat kondigde deze week ook ander nieuws aan. Zo werkt het nu samen met Ticketmaster om kaartjes voor evenementen in de buurt te verkopen via de Snap Map. 
 

Hier werkt Apple al jaren stiekem aan

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s