Nederlandse providers laten klanten gratis naar Oekraïne bellen en sms'en
Oorlog in Oekraïne

Nederlandse providers laten klanten gratis naar Oekraïne bellen en sms'en

25-02-2022 22:58 Laatste update: 23:08

VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile laten klanten gratis bellen naar Oekraïne vanwege de inval van Rusland. Zo willen ze mensen steunen met naasten of familie in het land.

Ook bellen, sms'en of mobiel internetten vanuit Oekraïne is voor klanten van de Nederlandse providers gratis.

"De situatie in Oekraïne  gaat ons aan het hart. Daarom brengen we in ieder geval tot eind maart voor mobiel (bellen en sms) en vast bellen naar Oekraïne geen kosten in rekening", aldus KPN.

VodafoneZiggo meldt met de gedachten te zijn bij iedereen die door de oorlog in Oekraïne wordt getroffen. "Vanwege de schrijnende situatie bieden we vanaf nu alle Vodafone-klanten in elk geval de komende twee weken gratis mobiel bellen en sms'en aan tussen Nederland en Oekraïne", meldt het bedrijf. "Voor klanten in Oekraïne bieden we ook gratis data aan. Dit geldt voor zowel consumenten als zakelijke klanten."

'Contact is van onschatbare waarde'

T-Mobile laat weten dat het gratis bellen naar Oekraïne ook voor klanten geldt van Tele2, waarmee het is gefuseerd. 

"Juist in angstige en onzekere situaties is het contact met vrienden en familie van onschatbare waarde. Nu dit zo acuut onder druk staat, willen we mensen zo goed mogelijk de kans bieden verbonden te blijven met hun dierbaren", zegt Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland.

Getest: Samsung Galaxy S22

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s