Twitter laat je zelf waarschuwingen voor gevoelige beelden plaatsen

De nieuwe content warning feature

Sociale media

Twitter laat je zelf waarschuwingen voor gevoelige beelden plaatsen

28-02-2022 10:41 Laatste update: 10:42

Twitter-gebruikers kunnen voortaan zelf foto’s en video’s bedekken met een waarschuwing voor gevoelige content. De nieuwe functie is beschikbaar voor alle gebruikers in de browserversie, de iOS-app en de Android-app.

Gebruikers kunnen de waarschuwing plaatsen door een foto of video te uploaden. Zodra ze dat gedaan hebben, kunnen ze via een nieuwe knop een waarschuwing voor naaktheid, geweld of andere 'gevoelige content' geven. 

Tweets die een waarschuwing bevatten zijn onzichtbaar tot gebruikers erop tikken. Een foto of video kan meerdere verschillende waarschuwingen bevatten. De nieuwe feature werkt nog alleen voor visueel materiaal. Tweets met alleen tekst kunnen dus nog altijd niet onzichtbaar worden gemaakt.

Volgens The Verge werkt de nieuwe feature nog niet wanneer een tweet wordt ingevoegd op een andere website. Ook op apps als TweetDeck zou de feature nog niet actief zijn. 

Spoilers

Bovendien zou de nieuwe feature niets doen aan een groeiend probleem op het platform: spoilers. Het verklappen van verhaallijnen uit populaire series of films is een groot probleem op Twitter, mede omdat gebruikers heel gemakkelijk content van anderen kunnen delen. Ook spelers van het populaire hitspel Wordle moesten om die reden vorige maand voorzichtig zijn. 

Het was eerder al mogelijk om content-waarschuwingen op Twitter te plaatsen. Het nadeel was toen echter dat gebruikers niet één enkele tweet konden verbergen. Als een gebruiker de feature gebruikte, werden al diens tweets gecensureerd, zelfs als die geen gevoelige content bevatten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s